20 Şubat 2011 Pazar

BİZ BÜYÜDÜK :)

Sömestr tatilinde bizim fittiriğe birşeyler oldu. Önce Büyük teyze Esra, sonra küçük teyze Aslı ve kocası Gökhan, sonra Gökhan'ın kardeşi Fatih derken. Beril iyice fittirdi :) Her gün herkesten yeni birşey öğrendi. Kırmızı Başlıklı Kız masalını öğrendi önce, sonra inatçı iki keçi'yi. Gelip pençelerini gösterip kurt sesi çıkarıyor ya da ellerini başının üzerine götürüp keçi yapıyor masal dinlemek istediğinde :)



Hoşgeldin demeyi ve tokalaşmayı öğrendi. Ve sonra bunu parkta gördüğü herkes üzerinde uygulamaya başladı. Nerede bir çocuk görse koşup sarılıyor tokalaşmaya çalışıyor. Genelde çocuklar kaçarken, aileleri hayran gözlerle izliyor bizimkini :) Sonra Beril onlara da gidip elini uzatıyor tokalaşmak için :) Teyzeye çekmiş maymun, aşırı sosyal ve üglücük dağıtıyor her önüne gelene. Kırmızı ışıkta duruyoruz bir bakıyorum yan arabadaki adamları tavlamış hepsine öpücük atıyor el sallıyor onlar da bizimkine :) Kapıcının çocuğunun peşinden evine daldı elindeki topu alıp geri çıktı, mahallenin kedilerini apartmanlara kadar kovalıyor ve sürekli koşuyor.


Göz at hadi diyince çift gözle göz atıyor. Geçen gün parka gittik orada kazları izliyoruz. Kazın birisi gözlerii açıp kapadıkça Beril de kendisine göz atıyor sanıp kaza göz attı :) bir kaç dakika boyunca bu durum devam etti tabi benim kahkahalarım da :)))
 

Eskiden sadece tek kelimeleri bilirken şimdi Ayyy korktummmm demeyi öğrendi. Zaten ilk öğrendiği kelime de "güzel" di. İlginç bir çocuk olduğundan baba demeyi yeni yeni öğreniyor anne ise nerede ise hiç demiyor. "Arthur", "pottıgal", "ülkü" bildiği kelimeler arasında :) Altı kirlendiğinde temiz bir bez bulup getirip annesinin eline veriyor. Anneannesi horlarken duymuş onun gibi yere yatıp "qqqqqkkkk pişşşş" diye bir ses çıkararak taklidini çekiyor. Her gün yeni birşey öğrenip şaşırtıyor bizi. Ve her gün biraz daha büyüyor :)