27 Kasım 2010 Cumartesi

BERİL DÜNYAYI KEŞFEDİYOR...

Beril 13 aylık oldu da yürümeye bile başladı. Doğumgünü resimleri ve hikayesi yazılmak üzere bir yanda beklerken o heyecanla evin farklı odalarını ve gizli yerlerini keşfediyordu. Mutfak dolapları ve çekmeceleri ilk keşfettiği yerler oldu. Kaybolan emziklerinin 5 tanesini mutfak dolabındaki cezvelerin içerisinde bulduk. Meğerse verilen her emziği götürüp oraya saklıyormuş. Zula yapmış kendine minik maymun. Sonra sırayla antredeki portmanto ve anneannesinin odasındaki çekmeceler aldı nasibini. Mutfak sandalyesine tırmanamayıp kimse de onu kucağına almayınca hırs yapıp kendince bir çözüm buldu. Çekmeceyi boşaltıp içine oturdu.

Ev kesmeyince bu kez de sokakları keşfetmeye başladı. Her gün annesi ile yürüyüş yapmaya, evin yakınındaki parka yürüyerek gitmeye başladı. Hızını alamayıp alt kattaki internet kafeye dalıp "Ebi Ebi" diye çocuklara saldırdı :)

Gelelim konuşmalara: "Ebi" Beril dilinde çocuk demek, kız erkek herkese Ebi diyor. Bebeklere ise "biybiiii" diye hitap ediyor :) Kedi gördü mü pis pis, köpeklere ouv ouv diyor. Mini mini bir kuş şarkısını söylerken ellerini açıp elleri boş kalıyor, cikcik lere eşlik ediyor. Müzik kulağı harika, poposunu yere vura vura dansetmeye bayılıyor. Hala anne, baba bile diyemiyor ama alışveriş merkezindeki maketin boynuna Kayuuuu diye sarılabiliyor :) Oradan ayrılmamak için hüngür foş ağlıyor. Malesef maket satılık değil, yoksa çoktan evdeki yerini almıştı bile.

Bulduğu her düğmeyi kurcalıyor. Elektronik ya da bilgisayar mükhndisi olacağını düşünüyoruz şimdilik. Bir de doktorun steteskopuna saldırıp çekiştiriyor her defasında. Doktor da olabilir tabi, göreceğiz :))) Anneannesi ile resmen aşk yaşıyor. Ona sarılmaya bayılıyor.


Tırtıla binmeye bayılıyor. Hele de hareketli bir müzik çalıyorsa değmeyin keyfine. Öpücükler gülücükler el sallamalar :)

Gözünün önüne gelen saçlarını annesi azıcık kesince daha da şirinleşti. Şimdilik bizdeki gelişmeler bu kadar. Bakalım her gün büyüyen değişen fittirik Beril daha neler yapacak...


1 yorum:

Ballı Cimcime dedi ki...

Maşallah Berilciğe, en güzel sevimli zamanları Allah nazarlardan esirgesin, bahtı açık olsun inşallah. Sevgiler..